top of page

נעים מאוד, אני חגית אלעזר-ברגמן.

לפני 10 שנים כשהבן שלי היה בן 17 הודיע לי יום אחד שהפך לטבעוני. "הבשורה" נפלה עליי כרעם ביום בהיר. חוץ מהנער שהכריז על טבעונות יש לי עוד 3 ילדים, עבדתי אז במשרה מלאה ותובענית והבנתי שאצטרך להשקיע הרבה זמן ואנרגיות בהכנת האוכל עבורו, זמן שלא ממש היה לי וגם לא האנרגיות.

באותו מעמד הבהרתי לו שאין לי זמן לבשל במיוחד בשבילו. אבל כמו כל אמא פולניה טובה, כבר ביום שלמחרת לא הצלחתי לעמוד בהצהרתי וצללתי לבישול שמבוסס כולו על הצומח.

מאז כמעט כל בני המשפחה עברו לתזונה צמחונית / טבעונית, וגם כשאנחנו מארחים אני מגישה רק אוכל מבוסס צומח.

במהלך השנים התעמקתי, השתכללתי, למדתי אצל שפים מומחים והתמחתי בבישול זה.

לפני כשנה, לאחר 25 שנות עבודה בתפקידי ניהול בחברות תרופות, עשיתי שינוי בקריירה ופתחתי עסק למזון – המטבח של גרדה - על שם סבתי האהובה, אמא של אבי ז״ל שנפטר כשהייתי ילדה. בדרך זו מצאתי דרך להנציח את שניהם. 

בהכשרתי אני דיאטנית קלינית ולכן אני מקפידה מאד שהאוכל שאני מבשלת הוא אוכל בריא ועושה שימוש מושכל במלח, שמן וסוכר.
אני משתמשת בחומרים ומרכיבים טבעיים בלבד, חומרי גלם טריים, שמנים לא מזוככים (על פי רב בשמן זית) קמח כוסמין מלא, סילאן  ומייפל  טהורים, מכינה ציר ירקות כתחליף למים ומשתמשת במלח הימליה ואטלנטי בלבד. כמו כן אינני משתמשת בתוספים, מחזקי טעם ואבקות מרק.

אני מכינה את האוכל עבור כל לקוח על פי הזמנתו, ולמען איכות הסביבה ושמירה על הכדור שלנו, אני שולחת את האוכל בכלים מתכלים.

משמח אותי מאד שהצלחתי לפצח את הנוסחה ולהכין אוכל מבוסס צומח שהוא טעים, בריא ואסטטי כפי שמעידים עליי הן לקוחותיי, הן אורחיי וגם כתבת האוכל של ג'רוזלם פוסט שפרסמה כתבה על המטבח של גרדה

 


 

jerusalempost.jpg
חגית.jpg
bottom of page